Cu siguranta multi dintre cei care au optat pentru materia Interfete Web au de furca in perioada asta cu intretinerea site-urilor si a blogurilor asociate proiectului de Interfete Evoluate. Lupta pentru primul loc in Google este deocamdata la inceput, dar concurenta va duce metodele de optimizare a site-urilor de Interfete Web la extrem. Chiar daca pare ciudat ca public pe blog un astfel de articol, in continuare voi vorbi despre cateva lucruri de baza in ceea ce priveste promovarea si optimizarea interfetelor evoluate pentru cautarea cu Google.
Tin sa precizez ca factorii care vor aparea in explicatiile de mai jos pot fi importanti si de actualitate, in timp ce altii ar putea sa nu mai fie folositi de google pentru calcularea pagerank-ului.
Cand porniti maretia de proiect de interfete evoluate concentrati-va asupra cerintei si constientizati ca site-ul este despre Interfete Web. Asta e prima posibilitate de greseala. Ceea ce Google numeste keyword trebuie sa fie peste tot in site, chiar si daca nu este in campul vizual al vizitatorului. Aici ma refer la faptul ca acele cuvinte cheie din text trebuie sa se regaseasca in declaratiile META keyword si description. Pentru o mai simpla parcurgere a task-urilor (si pentru ca tot suntem la interfete evoluate) mai jos e o lista cu locurile unde e bine sa aveti cat mai multe keyword-uri.
- Keyword in Title Tag
- Keyword in regular text
- Keyword in links
- Keyword in Heading Tags H1, H2, H3
- Keyword in Meta Tags
- Keyword in Alt Tags
- Keyword in comments
Link-urile sunt probabil unul dintre cei mai importanti indicatori. Cu cat ai mai multe link-uri catre un anumit site, cu atat lumea te apreciaza si la fel si Google. Din experienta va pot spune ca un link poate face diferenta de 2-3 locuri in pozitionarea la cautare cu Google. In cazul anumitor tipuri de interfete evoluate exista probleme. De exemplu continutul site-urilor pe baza de interfete flash ar putea suferi din cauza faptului ca interfata nu permite robotilor parcurgerea intregului site. De ce apar totusi asemenea site-uri in cautare si uneori chiar pe primele locuri? Numarul link-urilor catre ele este imens. Lista de mai jos prezinta cativa indicatori:
- Numarul total de link-uri catre site-ul tau (despre Interfete Web in cazul nostru)
- Numarul de link-uri de la site-ul cu PR mare (adica site-uri care se gasesc la cautare printre primele si in care google are incredere)
- Numarul de la site-uri autoritative (directorul dmoz e foarte bine vazut, dar greu de ajuns la el :) )
- Numarul de linkuri on-topic
- Numarul de cuvinte cheie din link-urile catre tine
- Numarul de cuvinte cheie din link-urile de la tine catre altii
- Varsta link-urilor (un link care are mai mult de 3-6 luni s-ar putea sa nici nu fie luat in considerare)
Mai sunt cateva reguli generale de bun simt care se refera la tipul continutului. Nu folositi cine stie ce tehnici de optimizare si tehnologii de interfete web sofisticate daca aveti de gand sa publicati continut pornografic sau care sa lezeze in vreun fel demnitatea anumitor categorii de oameni. S-ar putea sa nici nu fiti primiti in cercul Google.
Cateva sfaturi ar mai fi de natura generala. Se recomanda ca tag-urile TITLE sa contina intre 5 si 10 cuvinte (64-80 caractere). Tag-ul DESCRIPTION ar trebui sa contine intre 100 si 200 caractere (10-20 cuvinte). Tag-ul KEYWORDS ar trebui sa contine intre 100 si 500 caractere (20-50 cuvinte). Directivele actuale sunt: index, FOLLOW - Comanda index spune motoarelor de cautare ca poate sa includa pagina ta. Comanda FOLLOW spune motoarelor de cautare ca poate sa includa si link-urile gasite pe pagina. Tag-ul CONTENT-LANGUAGE spune motoarelor de cautare in ce limba este scris site-ul. Acesta ajuta motoarele de cautare sa categorizeze site-ul in functie regiune sau limba. Ar trebui sa incluzi (de exemplu RO) in tag-ul CONTENT-LANGUAGE. Avertisment: tag-ul AUTHOR lipseste. Tag-ul AUTHOR defineste cine este autor-ul site-ului. Tag-ul COPYRIGHT defineste orice informatie de copyright pentru pagina. Tag-ul REVISIT-AFTER este important pentru ca acesta spune motoarelor de cautare cat de des sa "viziteze" site-ul tau. Formatul trebuie sa fie de forma: "xx days"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu