luni, 12 ianuarie 2009

Proiectarea unui site - ETAPE

Proiectarea unui site este un proces extrem de complex si trebuie avute in vedere o serie de etape, astfel incat in final sa se obtina un produs competitiv.

Intr-o prima etapa trebuie sa stabilim exact scopul site-ului si sa ne stabilim niste obiective. Ce anume dorim sa realizam ? Apoi trebuie sa stabilim cui i se adreseaza site-ul...care este audienta? Dupa ce aceste lucruri au fost stabilite trebuie sa ne facem un plan.

Dupa ce am stabilit ce vrem sa facem trebuie sa vedem ce informatii vrem sa apara pe site si sa ne gandim la un layout. Trebuie sa stabilim continutul paginilor, layout-ul acestora, legaturile dintre ele, sistemul de navigare.

Dupa ce am stabilit toate aceste detalii si am adunat informatiile trebuie sa punem totul intr-o pagina web. Pentru a realiza o pagina web dinamica trebuie sa avem un server de apache instalat, un server de mysql in cazul in care lucram si cu baze de date, un browser pentru a vizualiza continutul paginii si un editor de texte pentru a scrie cod. Limbajele de programare frecvent utilizate in creearea unui site sunt: Hyper Text Mark-Up Language (HTML), Hypertext Pre-processor (PHP), Java Server Pages (JSP), tructured Query Language (SQL),Action Script, Cascading Style Sheets (CSS), etc.

Daca site-ul proceseaza informatii foarte importante acesta trebuie sa fie securizat. Pentru asigurarea securizarii conexiunii intre utilizator si un site se utilizeaza, de regula: HTTPS. HTTPS reprezinta de fapt HTTP incapsulat intr-un flux SSL (Secure Sockets Layer), un protocol care asigura securizarea informatiei.

. Dupa ce toate aceste lucruri au fost stabilite se alege un nume de domeniu, un tip de gazduire (gratuita sau contracost) si se transfera fiesierele. Urmeaza apoi procesul de verificare si testare.Un site trebuie intretinut si actualizat in permanenta pentru a fi competitv.

Deci, in acest moment avem un site...dar lumea inca nu stie de existenta lui. Asa ca ar trebui sa-l promovam. Promovarea unui site web este o actiune complexa si de durata si se poate face folosind o serie de metode de promovare: schimb de legaturi, schimb de banere, motoare de cautare, marketing prin e-mail, etc...

Daca se respecta toate aceste etape cu siguranta ca se va optine un produs competitiv .

5 comentarii:

Anonim spunea...

See http://ie-08.blogspot.com/2009/01/interfete-web-game-over-not.html

Serios:)

Anonim spunea...

Html nu e limbaj de programare.

Doar cui i se pare ca citez:

"...proiectarea unui site este extrem de complicata..."

i se va parea ca html este limbaj de programare.

Nu poti descrie un lucru extrem de complicat pe o pagina.

Poate pentru neexperimentati e extrem de complicat.

Pentru o echipa de specialisti care urmeaza niste proceduri standard de calitate este foarte simplu.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

LOL

Anonim spunea...

daaaaa